top of page

Salade met geroosterde bloemkool en pancetta

Ingrediënten
  • 1 bloemkool

  • 200g pancetta (dun gesneden of gerookt spek.)

  • 6 el olijfolie

  • 1 ciabatta

  • 2 teentjes knoflook

  • 100g spinazie

  • 100 g rucola

  • 1 kleine rode sla

  • 1el sherry-azijn

  • bladpeterselie (gehakt)

Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Scheur of snij de pancetta in reepjes.

  3. Meng de bloemkool en pancetta met 2 el olijfolie. Doe ze in een ovenschaal en gril ze ongeveer 15 minuten in de oven.

  4. Snij de ciabatta in kleine blokjes. Snipper de knoflook.

  5. Meng de broodblokjes met de knoflook en 2 el olijfolie. Schep dit mengsel door het bloemkool-pancettamengsel en zet opnieuw 10 minuten in de oven. Laat eventjes afkoelen.

  6. Maak de spinazie, de rucola en de rode sla schoon. Vermeng ze met de bloemkoolmengeling.

Recente blogposts

Alles weergeven

Verfrissende salade van selder

Op warme dagen kan dit frisse slaatje niet ontbreken op het menu. Een heerlijk knapperig, verfrissend bijgerechtje! Ingrediënten bleekselder citroen (sap) olijfolie peper & zout Werkwijze Snijd de ste

Comments


bottom of page