top of page

Courgettekoekjes (of als je wil: courgette"burgers")

Is perfect als vleesvervanger in een maaltijd...


Ingrediënten

voor de burger:

  • 1 middelgrote courgette

  • 1 ei

  • meel naar keuze (tarwe, rijst, kikkererwten, boekweit,...

  • 1 handje verse kruiden naar keuze (peterselie, salie, munt, basilicum, koriander, bieslook,....)

voor het sausje:

  • 150 ml yoghurt

  • 2 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • komijn

  • optioneel: paprikapoeder

Werkwijze
  1. Rasp de courgette fijn en druk het sap er wat uit (anders vallen ze makkelijk uit elkaar)

  2. Voeg het ei, meel en kruiden toe, en breng op smaak met peper en zout.

  3. Verhit een pan met wat vetstof. Als de vetstof heet is, neem een grote lepel van het courgettemengsel en druk aan tot ongeveer 1 cm dikte.

  4. Herhaal dit nog drie keer zodat er vier courgettekoeken in de pan liggen, en zet dan het vuur iets lager.

  5. Draai om na enkele minuten wanneer ze aan één kant gebakken (maar niet gebrand) zijn en neem na enkele minuten uit de pan.

  6. Vermeng alle ingrediënten voor het sausje en serveer!

Myriam

Recente blogposts

Alles weergeven

Moussaka (vegan/veggie)

Ingrediënten 1 aubergine aardappels voor 2 personen 1 doos tofugehakt 1 ajuin 1 teentje look 1 doosje tomatenpulp of verse tomaten tabasco, paprikapoeder of andere smaakmaker (naar keuze) 1 brikje hav

Gebakken bloemkool met vis op Oosterse wijze

Ingrediënten 1 bloemkool 1 of 2 uien 300g visfilet (kabeljauw, koolvis,...) 3 el olijfolie knoflook (verse) gember zout & peper 1 tl. kurkuma (geelwortel) koriander & komijn een snuifje chilipeper Wer

Salade met geroosterde bloemkool en pancetta

Ingrediënten 1 bloemkool 200g pancetta (dun gesneden of gerookt spek.) 6 el olijfolie 1 ciabatta 2 teentjes knoflook 100g spinazie 100 g rucola 1 kleine rode sla 1el sherry-azijn bladpeterselie (geh

bottom of page