Is perfect als vleesvervanger in een maaltijd...
Ingrediƫnten
voor de burger:
1 middelgrote courgette
1 ei
meel naar keuze (tarwe, rijst, kikkererwten, boekweit,...
1 handje verse kruiden naar keuze (peterselie, salie, munt, basilicum, koriander, bieslook,....)
voor het sausje:
150 ml yoghurt
2 el olijfolie
1 el citroensap
komijn
optioneel: paprikapoeder
Werkwijze
Rasp de courgette fijn en druk het sap er wat uit (anders vallen ze makkelijk uit elkaar)
Voeg het ei, meel en kruiden toe, en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een pan met wat vetstof. Als de vetstof heet is, neem een grote lepel van het courgettemengsel en druk aan tot ongeveer 1 cm dikte.
Herhaal dit nog drie keer zodat er vier courgettekoeken in de pan liggen, en zet dan het vuur iets lager.
Draai om na enkele minuten wanneer ze aan ƩƩn kant gebakken (maar niet gebrand) zijn en neem na enkele minuten uit de pan.
Vermeng alle ingrediƫnten voor het sausje en serveer!
Myriam