top of page

Courgettekoekjes (of als je wil: courgette"burgers")

Is perfect als vleesvervanger in een maaltijd...


Ingrediënten

voor de burger:

  • 1 middelgrote courgette

  • 1 ei

  • meel naar keuze (tarwe, rijst, kikkererwten, boekweit,...

  • 1 handje verse kruiden naar keuze (peterselie, salie, munt, basilicum, koriander, bieslook,....)

voor het sausje:

  • 150 ml yoghurt

  • 2 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • komijn

  • optioneel: paprikapoeder

Werkwijze
  1. Rasp de courgette fijn en druk het sap er wat uit (anders vallen ze makkelijk uit elkaar)

  2. Voeg het ei, meel en kruiden toe, en breng op smaak met peper en zout.

  3. Verhit een pan met wat vetstof. Als de vetstof heet is, neem een grote lepel van het courgettemengsel en druk aan tot ongeveer 1 cm dikte.

  4. Herhaal dit nog drie keer zodat er vier courgettekoeken in de pan liggen, en zet dan het vuur iets lager.

  5. Draai om na enkele minuten wanneer ze aan één kant gebakken (maar niet gebrand) zijn en neem na enkele minuten uit de pan.

  6. Vermeng alle ingrediënten voor het sausje en serveer!

Myriam

 
 
 

Recente blogposts

Alles weergeven
Moussaka (vegan/veggie)

Ingrediënten 1 aubergine aardappels voor 2 personen 1 doos tofugehakt 1 ajuin 1 teentje look 1 doosje tomatenpulp of verse tomaten...

 
 
 

Commentaires


CONTACT

Jarno Claeys

Braamstraat 5

8740 Pittem

0486 23 09 89

info@bioboerjarno.be

MARKTEN

Maandag Maldegem: 7h30 - 12h

Vrijdag Pittem: 7h - 11h30

Zaterdag Brugge: 7h - 13h30
Zondag Gent: 8h - 13h

MIJN GEDACHT (wekelijks)

Je bent ingeschreven!

  • Facebook
bottom of page