top of page

Gebakken bloemkool met vis op Oosterse wijze

Ingrediënten
  • 1 bloemkool

  • 1 of 2 uien

  • 300g visfilet (kabeljauw, koolvis,...)

  • 3 el olijfolie

  • knoflook

  • (verse) gember

  • zout & peper

  • 1 tl. kurkuma (geelwortel)

  • koriander & komijn

  • een snuifje chilipeper

Werkwijze
  1. Verdeel de bloemkool in stukken.

  2. Verhit de olijfolie in een wok of grote kom en bak de stukken op een heet vuur onder voortdurend roeren tot er een bruin randje aan komt.

  3. Zet de gebakken bloemkool opzij en bestrooi met wat zout, peper, kurkuma, koriander, komijn en een weinig chilipeper.

  4. Fruit nu de ui goudgeel en voeg de geraspte gember en look toe.

  5. Voeg de visfilet toe en roerbak 5 minuten.

  6. Voeg de bloemkool en een scheutje water toe en laat nog 5 à 10 minuten stoven.

Serveer met couscous!

Recente blogposts

Alles weergeven

Moussaka (vegan/veggie)

Ingrediënten 1 aubergine aardappels voor 2 personen 1 doos tofugehakt 1 ajuin 1 teentje look 1 doosje tomatenpulp of verse tomaten tabasco, paprikapoeder of andere smaakmaker (naar keuze) 1 brikje hav

Courgettekoekjes (of als je wil: courgette"burgers")

Is perfect als vleesvervanger in een maaltijd... Ingrediënten voor de burger: 1 middelgrote courgette 1 ei meel naar keuze (tarwe, rijst, kikkererwten, boekweit,... 1 handje verse kruiden naar keuze (

Salade met geroosterde bloemkool en pancetta

Ingrediënten 1 bloemkool 200g pancetta (dun gesneden of gerookt spek.) 6 el olijfolie 1 ciabatta 2 teentjes knoflook 100g spinazie 100 g rucola 1 kleine rode sla 1el sherry-azijn bladpeterselie (geh

bottom of page