Ingrediënten
1 aubergine
aardappels voor 2 personen
1 doos tofugehakt
1 ajuin
1 teentje look
1 doosje tomatenpulp of verse tomaten
tabasco, paprikapoeder of andere smaakmaker (naar keuze)
1 brikje haverroom
nootmuskaat
gemalen kaas of plakjes vegan kaas plus wat gist om de kaassmaak te versterken.
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180°C
Kook de aardappelen gaar.
Snij de aubergine in stukjes of plakjes en stoof aan in olijfolie. Doet dit op de bodem van een vuurvaste schotel.
Snij de aardappelen in kleine hapklare stukjes en leg ze op de aubergine.
Stoof de ajuin en look ook aan.
Doe dan het tofugehakt en de tomaten erbij en kruid bij volgens eigen smaak.
Leg dit alles op de aardappel in de ovenschaal
Giet als laatste de haverroom over het tofugehakt en kruid de room met nootmuskaat.
Enkel nog de gemalen kaas en wat olie, zo klaar..
Steek alles in de oven onder de gril, maar pas op, de kaas wordt rap bruin. Afhankelijk van de oven zo een 15min.
Je kan het ook de dag voordien maken om de smaak nog intenser te maken. Smakelijk!
Ria Maveau
Opmerkingen