Een vegetarische variatie op het traditionele Russische vleesgerecht; Boeuf Stroganoff. Gebruik dit receptje vooral als leidraad en doe er daarna gewoon je eigen ding mee.
Ingrediënten
10 lepels olijfolie
2 lepels ahornsiroop
4 lepels Tamarisaus (of andere sojasaus)
1 klein blikje tomatenpuree
500 gram kastanjechampignons, in stukken
200 gram oesterzwammen, in dunne reepjes gescheurd
1 grote rode ui, in grove stukken
2 sjalotjes, in stukjes
2 lepels (spelt)bloem
500 gram peultjes of boontjes, van topjes en draadjes ontdaan en in stukjes gesneden
2 gele (punt)paprika’s, in stukken
1 rode paprika, in stukken
250 ml groentebouillon
1 blik kokosroom.
Werkwijze
Maak een marinade maken van de olijfolie, ahornsiroop, Tamarisaus en tomatenpuree. Meng de kastanjechampignons en oesterzwammen door de marinade.
Bak de ui en sjalot een paar minuten bakken in ruim olijfolie.
Voeg de paddestoelen toe en laat enkele minuten roerend bakken.
Overstrooi het geheel met bloem en voeg daarna de peultjes en paprika’s toe.
Roer de bouillon en room erdoor en laat enkele minuten pruttelen.
Doe er vooral je eigen zin mee. Normaal zou ik er ook knoflook ingedaan hebben maar dat had ik niet in huis. En misschien wil jij er nog kruiden aan toevoegen, voor mij was het prima zo, de smaak van de groenten spreken voor zich.
Ik serveerde het met gierst met rode linzen.
Smakelijk!
De wispelturige kok
Comentários